Jouw verhaal met Duplo en/of Playmobile

Ieder mens heeft een verhaal dat het waard is om verteld te worden!


Soms is het ingewikkeld om in woorden uit te drukken wat je van binnen ervaart en beleeft. De methode ‘Een taal erbij’ kan je hierbij helpen.
Het is een andere manier om tot een gesprek en verdieping te komen. Met Duplo- en playmobilepoppetjes en, zo nodig, andere materialen brengen we samen jouw verhaal in beeld. Relaties en situaties worden visueel gemaakt waardoor er overzicht en nieuw inzicht ontstaat. Het helpt je om de situatie even vanuit een ander perspectief of van een afstandje te bekijken.

‘Een taal erbij’ geeft inzicht en verheldering
Het neerzetten van de (duplo)poppetjes geeft een overzichtelijke structuur aan de beleving. De beleving wordt heel concreet op tafel gezet. Doordat je jezelf als poppetje neerzet kom je dichtbij je gevoel en ontwikkel je hierdoor inzicht over je situatie en je omgeving. Dit werkt ondersteunend bij het werken aan herstel en groei.

Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden
Naast het feit dat het vaak helpend is om met meer afstand te kijken naar jezelf, en de dingen waar je tegen aan loopt, is ook bewezen dat het visualiseren van problemen effect heeft op bepaalde hersengebieden. Daar treedt ontspanning op, wat een positief gevolg heeft tot een betere informatieverwerking.

Hoe Perspectief7 werkt met ‘Een taal erbij’
Werken met de methode ‘Een taal erbij’ is een ont-moeting.
Samen, op een gelijkwaardige manier, kijken en zoeken we naar de opstelling die jouw innerlijke wereld zo exact mogelijk weergeeft.
Het is vooral een proces wat je zelf doet en waar wij alleen bij ondersteunen.
De oplossing voor een vraag/probleem ligt in jezelf en je relaties.

Bij Perspectief7 werken we graag met deze methode en zijn we hiervoor opgeleid bij de Kontekst. Van cliënten horen we vaak terug dat deze methode hen veel inzicht heeft gegeven en enorm heeft geholpen in hun proces.

Bijvoorbeeld ´Anna´ (37): Nadat ik met duplo poppetjes mijn gezinsituatie én mijn werksituatie neerzette zag ik ineens helder dat ik geregeld in een spagaat zit.  Ik ontdekte dat ik vaak denk vanuit de ander en snel voorbij ga aan mijn eigen gevoel.  Het heeft me inzicht gegeven in mezelf en zicht op waaraan ik wil werken.

Wil jij meer weten over Een Taal erbij of dit zelf een keer ervaren?
Neem dan contact op met:

Harriët Smit in Assen
06 – 1994 1903         assen@perspectief7.nl

Ineke Wind  in Hoogeveen​
06 – 8257 5330         hoogeveen@perspectief7.nl

Ieder mens heeft een verhaal dat het waard is om verteld te worden!